Багато громадян сприйняли адаптивний карантин як не пом'якшення обмежень, а вихід із карантину / фото УНІАН

Однією з причин зростання захворюваності коронавірусом COVID-19 в Україні за останній час є те, що багато громадян сприйняли адаптивний карантин як не пом'якшення обмежень, а вихід з карантину.

МОЗ такого стрімкого зростання не очікувало. Про це у п'ятницю, 12 червня, повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов в ефірі ТСН.

Читайте такожУ МОЗ розповіли, чи посилюватимуть карантинні заходи в Україні

Відео дня

"Звичайно, після того, коли ми перейшли до адаптивного карантину і почався процес пом'якшення, поступового виходу з карантину, ми розуміли, що може бути невеличке зростання по кількості захворювань. Але ми не відчували, що воно буде таке стрімке. На мою думку це, в тому числі, пов'язане з тим, що багато хто сприйняв не пом'якшення, а повний вихід з карантину, якщо ми подивимось навколо себе, що відбувається. Мене дуже турбують ці цифри", - сказав він.

Окрім цифр щодо підтверджених випадків, в країні зростає і кількість людей із симптомами коронавірусної хвороби, додав очільник МОЗ.

"Сьогодні це 1244 людини за попередню добу, які звернулися за відповідною допомогою. Зростає і кількість людей, які госпіталізуються, і кількість заповнених ліжок. Така динаміка нас сильно насторожує. Ми повинні будемо приймати відповідні міри щодо врегулювання", - зазначив Степанов.

Нагадаємо, також Степанов заявив, що через велику кількість нових хворих на коронавірус в Україні впродовж останніх днів, Україна може повернутися до минулих етапів карантинних обмежень. Тобто карантин можуть посилювати.