Ілюстрація / REUTERS

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про вирішення проблеми, коли онкохворих дітей не приймали на госпіталізацію до Національного інституту раку та дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" без тестування на коронавірус.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це Степанов заявив на традиційній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу під головуванням президента України Володимира Зеленського.

Читайте такожГолова МОЗ розповів, що буде з медичною реформою в Україні

Відео дня

Зазначається, що Степанов відзвітував щодо проблеми, коли дітей не приймали до «Охматдиту» та Інституту раку без тестування на коронавірус, яке не могли забезпечити в цих медзакладах.

Міністр повідомив, що вже розроблено алгоритми, за якими дітей з усіх регіонів, які їхатимуть до «Охматдиту» та Інституту раку, тестуватимуть на СOVID-19 за три дні до виїзду.

4 травня благодійний фонд "Таблеточки" повідомив, що в Національному інституті раку та "Охматдиті" онкохворих дітей не приймають на госпіталізацію без негативних результатів ПЛР-тестів на коронавірус, які батьки цих дітей мали робити за власний рахунок.

Згідно з повідомленням, вартість такого тесту в приватних клініках в Україні зараз становить близько 2,2-2,5 тис. грн на одну особу.