Ілюстрація  / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський порушив питання страхових виплат родинам загиблих медиків і тих, хто отримав інвалідність внаслідок боротьби з COVID-19.

Читайте такожУкраїнці почали активніше страхувати своє життя від коронавірусуПро це йшлося на селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусу, передає прес-служба Офісу президента.

«Наші медики – герої. Це безсумнівно. Держава має дякувати їм не просто на словах. Я вже піднімав питання страхових виплат медикам, постраждалим у боротьбі з коронавірусом. Був час на бюрократію, тепер час виплачувати допомогу. Кабмін має зробити це якнайшвидше», – сказав Володимир Зеленський.

Відео дня

Президент нагадав, що Верховна Рада ухвалила законопроект, згідно з яким у разі смерті працівника державного або комунального закладу охорони здоров'я або державної наукової установи внаслідок інфікування коронавірусною хворобою такий працівник прирівнюється за своїм статусом до військовослужбовця.

У відповідь урядовці повідомили, що документи, необхідні для страхових виплат, були підготовлені.

«Медики не мають боятися ходити на роботу, вони повинні відчувати не лише нашу моральну підтримку, а й знати, що держава дбає про них і здатна подбати про їхніх близьких і дітей», – додав Зеленський.

Раніше УНІАН писав, що СOVID-19 внесли до переліку професійних хвороб.