Ілюстрація / REUTERS

Президент Володимир Зеленський наполягає на страхуванні усіх українських лікарів, які працюють з хворими на COVID-19.

Читайте такожЯк отримати компенсацію у разі ізоляції від COVID-19: роз'яснення Фонду соцстрахуванняЯк повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він заявив на традиційній нараді з представниками Кабінету міністрів і головних державних відомств, відповідальних за заходи із запобігання поширенню COVID-19.

Зеленський порушив питання страхування лікарів, які борються з коронавірусом.

Відео дня

«Ми говорили про хороший приклад Луганської облдержадміністрації, яка застрахувала всіх медиків, котрі працюють на передовій. Я вже наголошував, що це треба втілити по всій Україні. Будь ласка, зберіть усі документи, які дадуть зрозуміти, коли наші лікарі будуть застраховані», – звернувся президент до міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

Як відомо, 23 квітня голова Луганської ОДА Сергій Гайдай заявив, що за власний кошт застрахував 99 медичних працівників закладів охорони здоров’я Луганщини від ураження коронавірусом. Договори страхування будуть діяти упродовж двох місяців, починаючи із 24 квітня.

В Україні станом на ранок 26 травня зареєстровано 21 тисяча 584 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 644 летальні, 7 тис. 575 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 339 нових випадків.

Читайте також: