Игорь Терехов

У Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні №17 відкрили нове відділення для лікування хворих на коронавірус. В.о. мера Харкова Ігор Терехов заявив, що додатково буде створено ще 30 місць для covid-пацієнтів.

У лікарні №17 лікують людей, в яких коронавірус спровокував гостру хірургічну патологію. Зараз у відділенні, розрахованому на 60 місць, проходять лікування 24 пацієнта. Однак Терехов заявив, що з урахуванням епідеміологічної ситуації кількість місць буде розширено. Для цього використовують приміщення дитячого травматологічного відділення, де якраз завершили ремонт.

Игорь Терехов

«Я прийняв рішення додати ще близько 30 ліжок. У це відділення підведений кисень, подивимося, як оснастити його апаратами ШВЛ, і там буде реанімація для дорослих. Вивчимо можливості міського бюджету, є досвід спонсорської підтримки. Думаю, дуже швидко зробимо все необхідне», - запевнив в.о. мера.

Відео дня

Крім того, в лікарні вже встановили кисневу ємність об'ємом 5 кубометрів. Її змонтують до кінця тижня і забезпечать добову потребу в кисні на 160 койко-місць.

Игорь Терехов

В ході візиту в лікарню Терехов також відвідав діагностичне відділення, де триває ремонт і вже встановлений єдиний в Харкові комп'ютерний томограф для пацієнтів з великою вагою (150-200 кг).

Також Терехов перевірив роботу відремонтованого терапевтичного корпусу, де приймають хворих з підозрою на covid-19, і працює цифровий рентген-апарат, що дозволяє швидко визначати ступінь пошкодження легенів.