Тест на коронавірус в Україні / фото REUTERS

В Україні в центрах надання первинної медичної допомоги створено пункти тестування на COVID-19.

Про це повідомляє прес-служба Національної служби здоров’я при МОЗ за результатами прес-брифінгу.

Читайте такожУ МОЗ закликали українців тестуватися на коронавірус за наявності будь-яких симптомів ГРВІ

Відео дня

Зазначається, що для своєчасного виявлення інфікованих коронавірусом, розширення доступу до тестування та ефективнішому подоланню пандемії керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби, прийняв розпорядження №157, згідно з яким тестування пацієнтів на COVID-19 тепер є частиною послуги на первинному рівні медичної допомоги та при амбулаторній допомозі.

Таким чином, починаючи з 22 грудня минулого року відбір матеріалів у хворих на COVID-19 або підозрою на нього для тестування та їх транспортування у лабораторний центр МОЗ є складовою частиною медичних послуг надавача первинної медичної допомоги.

Відповідно до оновленого порядку реалізації Програми медичних гарантій, у першому кварталі цього року не буде пакету послуг для мобільних бригад, що відбирають матеріал для тестування у пацієнтів з підозрою на COVID-19.

«Натомість центри надання первинної меддопомоги створюють пункти тестування. Медики виїжджають до тих пацієнтів, які не можуть дістатися до пунктів самостійно. Також центри медико-санітарної допомоги мають можливість домовитися між собою та створити спільні пункти тестування або мобільні бригади», - пояснили в НСЗУ.

Коронавірус в Україні: що відомо