Україні стали рідше робити тести на коронавірус / Фото: УНІАН

В Україні зменшується добова кількість реєстрованих випадків коронавірусу. Через це пацієнтів в "ковідних" лікарнях стає менше. Це підтвердили в столичній клінічній лікарні №4.

Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

У медзакладі пояснюють: загальна кількість хворих зменшилася, а пацієнтів у важкому стані стало більше.

Відео дня

"Дійсно хворих менше, але вони стали важчими. Ті, які до нас потрапляють, мають дихальну недостатність. Це 90% таких хворих - кисневі", - каже директор лікарні Тетяна Мостепан.

Тести на коронавірус в лабораторіях

У столичних лабораторіях пояснюють, що українці часто самі ставлять собі "діагноз", вважаючи за краще не робити тест і лікуватися вдома. До лікарів звертаються тоді, коли потрібно підтвердження або захворювання дає ускладнення.

"Люди не вважають за необхідне, маючи симптоми, здавати тести. Краще тихенько відлежатися вдома, перехворіти. Вони не потрапляють в загальну статистику, а за допомогою будуть звертатися, коли стане зовсім погано", - говорить комерційний директор лабораторії Микола Скавронський. 

Читайте такожУ МОЗ розповіли, чи варто розраховувати на українську вакцину у боротьбі з епідемією COVID-19

За його словами, наприкінці осені щодня обробляли до чотирьох тисяч тестів. Проте вже в грудні цифра зменшилася майже вдвічі.

Ще одна причина, чому люди менше стали ходити в лабораторії, - бажання заощадити. Тому визначити точну кількість українців, які хворіли коронавірус, все складніше: статистика не враховує тих інфікованих, які не зверталися в лабораторії. Втім, там очікують збільшення кількості тестувань після свят. 

Коронавірус в Україні: статистика