Чому в Україні довго роблять тести на коронавірус / фото ua.depositphotos.com

Деякі пацієнти, яким зробили тести на виявлення коронавірусу у державних лабораторіях МОЗ, очікують свої результати понад тиждень або навіть більш ніж 10 днів.

Читайте такожЛікар розповів, чи потрібно робити ПЛР-тест і самоізольовуватись, якщо ви контактували із інфікованим COVID-19

Під час брифінгу міністр охорони здоров'я заявив, що зазвичай затримка результатів тестування на коронавірус трапляється з провини лікарського персоналу та медичних закладів

Відео дня

"Інколи ми повідомляємо лікаря або лікарню, а безпосередньо хворого повідомляють вже на 3-4 день. Це такі поодинокі випадки, які ми виправляємо. В нас постійно працюють моніторингові групи, які їздять по областях і реагують на ці звернення", – заявив Степанов.

Також очільник МОЗ розповів, що на відбирання та отримання зразків на аналізу у пріоритеті ті люди, які мають ознаки коронавірусу, пневмонію. І, звісно ж, госпіталізовані з цими симптомами.

Міністр підкреслив, що зразок пацієнта повинен бути доставлений до лабораторії впродовж 48 годин. А температура перевезення повинна становити від 2 до 8 градусів. 

"З чого складається ланцюг проходження всіх цих документів – мобільна бригада виїхала в село, взяла зразок, привезла зразок в лабораторію після обіду, а на наступний день він уже завантажується в машину і проводиться процес тестування", – додав міністр.

Тест на коронавірус: що варто знати