Довідки видавали з "негативним" тестом / фото: Офіс генпрокурора

Київська міська прокуратура викрила осіб, які займалися виготовленням та збутом підроблених довідок про негативний тест на COVID-19 без проходження відповідних досліджень.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Читайте такожЛьвів'яни годинами стояли в черзі під дощем заради безкоштовного тесту на коронавірус (відео)

Відео дня

"До протиправної діяльності причетні двоє киян, один з яких знаходив осіб, які планували поїздку за кордон, та пропонував їм отримати довідку з негативним результатом тесту на COVID-19 без проходження обстеження. У разі домовленості, їхній спільник, який працює в одній із приватних столичних лабораторій, виготовляв довідку без проведення тестування", - йдеться у повідомленні.

Вартість однієї довідки становила від 900 до 1 тис. 500 гривень. За попередніми даними, з лютого по березень учасникам групи вдалося реалізувати близько 80 фальсифікованих лікарських довідок.

Офіс генпрокурора

Під час обшуку в лабораторії та за місцем проживання зловмисників правоохоронці вилучили бланки сертифікатів та довідок з печатками лабораторії, печатки, кошти в розмірі близько 500 тис. гривень, чорнові записи, а також інші речові докази, які вказують на скоєння кримінального правопорушення.

Наразі вирішується питання щодо призначення технічних експертиз за вилученими доказами.

Вас також можуть зацікавити інші новини: