Тест на коронавірус - львівських студентів почали безкоштовно тестувати на COVID-19 / REUTERS

Лабораторія Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького розпочала безкоштовне тестування на COVID-19 студентів львівських вишів.

Про це повідомляється на сторінці університету у Facebook.

«Відсьогодні лабораторія науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни ЛНМУ ім. Данила Галицького розпочала безплатне тестування на COVID-19 студентів львівських навчальних закладів вищої освіти», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожСтепанов назвав вартість лікування одного хворого на COVID-19 пацієнта

Зазначається, що цей проект став можливим в результаті співпраці університету з обласним лабораторним центром МОЗ України та за підтримки департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

«При підозрі на коронавірус студент звертається до адміністрації свого навчального закладу, яка, своєю чергою, формує списки тих, у кого потрібно відібрати мазки для подальшого дослідження. Далі ці списки передають у заклад охорони здоров’я, який скеровує мобільну бригаду для відбору мазків у студентів. Після цього мазки доставляють у лабораторію НДІ епідеміології та гігієни, яка впродовж 24 годин видає результат дослідження, проведеного методом ПЛР», - пояснили в університеті.

На думку в.о. керівника обласного лабораторного центру МОЗ Наталі Іванченко-Тімко, цей проект дозволить оперативно виявляти випадки захворювання серед найактивнішої категорії населення – молоді та своєчасно переривати ланцюги його поширення.

Планується щоденна обробка до 100 проб біологічно активних матеріалів, що надходитимуть від вузів міста.

«Першими сьогодні надіслали мазки проб студентів з підозрою на коронавірус Львівської музичної академії», - сказано у повідомленні.

Лабораторія науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни ЛНМУ ім. Данила Галицького розпочала тестування на COVID-19 з перших тижнів пандемії – з квітня 2020 року, провівши за цей час понад 10 тис. досліджень методом ПЛР та більше 3 тис. ІФА

Коронавірус: важливо знати кожному

  1. Симптоми коронавірусу по днях, перебіг хвороби
  2. Чи хворіють діти коронавірусом, які при цьому у них симптоми
  3. Яка температура тіла найчастіше при коронавірусі
  4. Симптоми  запалення легенів при коронавірусі
  5. Зник нюх - вірний симптом коронавірусу