За минулу добу загалом було зроблено 58 126 тестувань на коронавірус в Україні / фото REUTERS

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов визнав, що в Україні проводиться недостатня кількість тестувань на коронавірус.

Читайте такожКоронавірус підтвердили ще у 5 728 українців, Степанов заявив про "рекордну" госпіталізацію

Про це він сказав на брифінгу.

Відео дня

Степанов зазначив, що за минулу добу загалом було зроблено 58 126 тестувань. З них 31 795 досліджень - методом ПЛР, а також 26 331 дослідження - методом ІФА.

«Ми суттєво збільшили і продовжуємо нарощувати кількість тестувань, які ми тестуємо кожного дня. Але, виходячи з розповсюдження коронавірусної хвороби, зрозуміло, що цього недостатньо. У нас виникають проблеми з тестуванням, з кількістю тестувань, яка необхідна», - сказав міністр.

Він повідомив, що МОЗ вживає всіх заходів для збільшення кількості тестувань на коронавірус в Одеській, Дніпропетровській, Донецькій областях, у Києві.

«Але кількість хворих, на жаль, кожного дня збільшується», - констатував Степанов.

Він нагадав, що напередодні на засіданні уряду було ухвалено постанову щодо можливості залучення приватних лабораторій до процесу тестування.

"Ми будемо контрактувати через наші лабораторні центри можливості приватних лабораторій щодо проведення самих тестувань. Тобто, наша мобільна бригада або лікарня, яка здійснює забір, тобто, сам мазок в людини, - вона буде передавати в приватні лабораторії, які вже будуть проводити саме тестування на відповідному лабораторному обладнанні", - пояснив Степанов.

Тест на коронавірус в Україні: що варто знати