У Києві планують відкрити додаткову лабораторію для дослідження тестів на COVID-19 / фото УНІАН

Влада Києва планує відкрити додаткову лабораторію для дослідження тестів на COVID-19 в міській лікарні №6.

Читайте такожСтепанов: приватні лабораторії не будуть безкоштовно тестувати на COVID-19 людей з вулиць

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу, інформуючи про ситуацію в лікарні, яку відвідав напередодні.

Відео дня

"Це одна з опорних лікарень, де приймають хворих на COVID-19 із березня цього року. А минулого місяця на базі медзакладу розгорнули чотири інфекційних відділення загальною кількістю 200 ліжок. У тому числі 12 ліжок інтенсивної терапії. Створили 14 бригад медперсоналу для роботи в цих відділеннях", - сказав Кличко.

При цьому він зазначив, що на сьогодні в лікарні № 6 всі ліжка для хворих на COVID-19 заповнені.

За словами мера, місто з весни цього року виділило цій лікарні 28,5 млн грн. За ці кошти були закуплені медикаменти, сім апаратів ШВЛ середнього класу та два портативних апарати, необхідні захисні засоби та костюми.

"Саме на базі лікарні №6 ми плануємо обладнати нову лабораторію, де будуть робити ПЛР-тести. Бо ми розуміємо, що сьогодні необхідно збільшувати кількість тестувань, аби оперативно виявляти інфікованих і запобігати подальшому розповсюдженню вірусу" - підкреслив Кличко.

За його інформацією, показник тестування в Києві - найвищий в Україні і становить сьогодні понад 300 тестів на 100 тисяч жителів. Загалом у комунальних медзакладах і лабораторному центрі з початку пандемії дослідили понад 155 тис. зразків біоматеріалу - методом ПЛР. А методом ІФА - на виявлення антитіл - зробили понад 27,5 тис. тестів.

Досліджують зразки також в приватних та державних клініках Києва.

Від початку пандемії працюють в місті і мобільні бригади медиків, які забирають біоматеріал для аналізу на коронавірус у пацієнтів вдома. За минулу добу бригади відібрали 934 зразки. А всього з початку своєї роботи - майже 99 тис.

Коронавірус у Києві: що відомо