В Україні запустять новий метод тестування / фото УНІАН

В Україні запустять новий вид тестування на коронавірусну інфекцію – так званий ІФА метод – імуноферментний аналіз.

Про це в ефірі Українського радіо повідомив заступник міністра охорони здоров’я , головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Читайте такожКількість інфікованих на коронавірус у Чернівецькій області перевищила 2500 людей

Відео дня

"Імуноферментний аналіз значно розширить тестування в Україні, оскільки ІФА тестування набагато доступніше на відміну від ПЛР-тестування. А це означає і розширення груп, яких треба буде тестувати", – переконаний головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

До того ж, Україна збільшить кількість приладів, на яких можна робити полімеразно ланцюгову реакцію. "Нам часто закидають, що Україна мало тестує. Звісно, ми не тестуємо, скільки як Німеччина чи США, але враховуючи наші потужності, адже, у лютому ми могли тестувати 200-500 зразків. Зараз ми можемо тестувати 10 тисяч зразків на добу", – говорить Віктор Ляшко.

Сьогодні, повідомляє головний державний санітарний лікар, в Україні тестують 7-8 тисяч зразків методом ПЛР. "На вихідних ми тестуємо по 5 тисяч, люди не звертаються і чекають до понеділка. І я хотів би закликати при появі симптомів телефонувати сімейному лікареві та на швидку на вихідних", – додав головний санлікар.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 13 травня в Україні було зафіксовано 16 тис. 425 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 439 летальних, 3 тис. 716 пацієнтів одужало.