Експерт радить проводити служби на відкритому повітрі / фото УНІАН

Богослужіння на Трійцю, яке в 2020 році випадає на 7 червня, рекомендується проводити просто неба з дотриманням соціальної дистанції між вірянами.

Читайте такожВихідні у червні: скільки українці відпочиватимуть на Трійцю та День Конституції

Таку думку висловила Заслужена лікарка України Ольга Богомолець, передає «Обозреватель». "Повинна бути обмежена кількість людей, які заходять до церкви. Повинно бути абсолютно скасовано користування однією ложечкою або одним якимось приладом. Церкви мали б повністю заборонити цілування ікон на цей час", – наголосила вона.

Відео дня

Лікарка нагадала про те, що в регіонах, в яких віряни масово проігнорували карантинні рекомендації та відвідали богослужіння на Великдень, були виявлені спалахи коронавірусної інфекції, ослаблення карантину там не відбулося.

"Якщо у людей є потреба звертатися до Бога, вони можуть це робити, але в безпечній формі. Давайте будемо розумними. Давайте ослабимо карантинні заходи, але будемо відповідальними, щоб потім до них не повернутися", – закликала вона.

"Зараз дуже важливо не послаблювати карантин для людей 65+, які перебувають у будинках для людей похилого віку, для старших людей, для наших батьків. Необхідно максимально продовжити їх соціальну ізоляцію, передавати, купувати їм продукти, щоб вони не ходили в магазини, в супермаркети – туди, де великі скупчення людей", – порекомендувала Богомолець.

Нагадаємо, у трьох монастирях Києва, в яких були зафіксовані спалахи COVID-19, скасували карантин. Йдеться про Києво-Печерську лавру, Іонинський і Свято-Покровський чоловічі монастирі.