Чернівці відмовляються закривати дитсадки / Фото УНІАН

Закриті через карантин дошкільні навчальні заклади у Чернівцях можуть відновити свою роботу.

Читайте такожУ Раді розповіли, чи повернуться діти до школи після осінніх канікул

Як повідомляє «Молодий Буковинець», таке рішення сьогодні було ухвалено на засіданні виконкому Чернівецької міської ради.

Відео дня

У дитячих садках пропонують ввести обмеження з відвідуваністі.

“Позиція управління освіти, якщо є рішення державної комісії ТЕБ та НС закрити дошкільні заклади, і немає рішення органу місцевого самоврядування, то вони й не працюють. Я пропоную дозволити роботу дитячих садків з відвідуваністю не більше, ніж 50%”, - заявив секретар міської ради Василь Продан.

За його пропозицію проголосували семеро членів виконкому.

Управлінню освіти доручено вжити заходів щодо обмеження відвідування ДНЗ на 50% від загнального списку дітей. За словами Василя Продана, досі відвідуваність у дитячих садках становила 40%.

Карантин у Чернівцях

З 19 жовтня в Україні почало діяти нове епідемічне зонування. За оновленим зонуванням, до «червоної» зони потрапили міста Чернівці та Новодністровськ, Кельменецький та Кіцманський райони Чернівецької області.

Карантинне зонування: що варто знати

Нові правила адаптивного карантину, за якими Україну розділили на чотири зони, набрали чинності 3 серпня. 13 жовтня Кабінет міністрів України змінив порядок та правила карантинного зонування:

  • роботу ресторанів та кав’ярень відтепер обмежать (закриватимуться не пізніше 22:00) навіть у «зеленій» та «жовтій» зоні (винятки зробили тільки для тих громадських закладів, які працюватимуть «на виніс»);
  • на території «зелених» регіонів заборонять проведення масових, культурних і спортивних заходів за участю понад 50 осіб; на території жовтої – понад 30 осіб, на території помаранчевої – 20 осіб;
  • на всіх територіях проведення спортивних заходів відбуватиметься без глядачів, за винятком міжнародних матчів – з окремим погодженням від МОЗ.
  • Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій буде ухвалювати рішення по зонам кожні сім днів. Рішення про ослаблення карантину в регіоні не може бути переглянуто раніше, ніж за 14 днів.