В Олександрівській лікарні жінка вистрибнула з вікна 4 поверху / фото УНІАН

У Києві ще двоє хворих на COVID-19 людей викинулися з вікон лікарень.

Про це в коментарі УНІАН повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

"Перший випадок стався зранку 19 жовтня. З інфекційного відділення Олександрівської лікарні вистрибнула жінка (за інформацією ЗМІ, їй було 60 років). Вона померла. І наступного дня, 20 жовтня, в Оболонському районі з Київської клінічної міської лікарні №8 вистрибнув чоловік, йому було 68 років", - сказала вона.

Відео дня

За словами Максимець, за цими фактами розпочато кримінальні провадження за статтею 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство) з позначкою "самогубство".

Наразі встановлюються обставини цих випадків та причини, що призвели до трагедії.

Читайте такожЗМІ показали жахливі умови, в яких перевозять пацієнтів у "швидких" під Києвом (відео)

На запитання щодо двох самогубств у лікарні для хворих на COVID-19, які сталися минулого місяця, Максимець відповіла: "Аналогічна ситуація в Cолом'янському районі. Але там двоє пацієнтів однієї лікарні загинули внаслідок самогубства, заподіяли смерть в такий самий спосіб... Там розслідування триває".

По цій справі, додала вона, вже допитані працівники медичної установи та пацієнти.

Самогубства у лікарнях для хворих на коронавірус

Місяць тому подібний випадок стався у Київській міській клінічній лікарні №4, яка також приймає хворих з коронавірусом. Там упродовж двох днів двоє пацієнтів вистрибнули з вікна другого поверху, обидва загинули.

Ситуація з коронавірусом у Києві: кількість хворих у лікарнях

У столичних медзакладах лікуються 1 тис. 666 хворих на COVID-19, з них 394 - у важкому стані.

«У стаціонарах столичних медзакладів сьогодні лікуються 1 тис. 666 хворих на коронавірус, із них 33 дитини. 394 пацієнти - у важкому стані, 618 отримують кисневу підтримку, 28 - під апаратами ШВЛ. Іще 147 пацієнтів перебувають в лікарнях із підозрою на коронавірус. Пневмонію в столичних медзакладах лікують 463 хворих», - повідомляв мер Віталій Кличко.