false

Фундація АнтиСНІД-США в Україні (AHF Ukraine) та люди, що підтримують кампанію пройшли вулицями Києва на підтримку міжнародної акції «VOW. Вакцинуйте наш світ». Мета заходу – закликати країни ЄС припинити дію патентів на всі вакцини та засоби проти COVID-19 на час пандемії та підтримати пропозицію Світової організації торгівлі про відмову від захисту інтелектуальної власності на вакцини проти COVID-19.

Учасники виступили нерівномірного розповсюдження вакцин на європейському та глобальному рівнях, особливо в країнах, що розвиваються. Так, за даними ВООЗ, заможні держави отримали понад 87 відсотків із більш ніж 700 мільйонів доз вакцин, що вводяться у всьому світі, тоді як бідні країни отримали лише 0,2 відсотка.

false

«Понад 100 країн, зокрема США та Франція, об'єднались з метою підтримати пропозицію Світової організації торгівлі про відмову від захисту інтелектуальної власності на вакцини проти COVID-19. В той же час Німеччина та деякі інші країни ЄС досі відмовляються схвалити угоду, яка допоможе забезпечити доступ до вакцин мільйонам людей у всьому світі,  – зазначила голова представництва Фундації AHF в Україні Ярослава Лопатіна. – Ця ситуація є неприпустимою. Ми вийшли на марш заради тих, хто не має доступу до життєво необхідних вакцин. Ми наполягаємо, аби кожен лідер ЄС відмовився від патентів, щоб вакцинувати наш світ максимально швидко».

Відео дня
false

Також учасники акції закликали країни з надлишком вакцин передавати їх тим, хто цього потребує для найшвидшого подолання пандемії.

false

Інформаційна довідка:

Глобальна адвокаційна кампанія є реакцією на недостатньо високі темпи та вкрай низьку ефективність кампаній з вакцинації у менш розвинених країнах світу. Велика Британія та ЄС – одні з найбільших накопичувачів вакцин від COVID 19. Згідно з останніми даними про закупівлю вакцин Глобального інноваційного центру охорони здоров'я Дюкського університету, країни ЄС придбали вакцини в обсязі вдвічі більшому, ніж кількість населення, що проживає на їхній території.

false

Водночас деякі країни Східної Європи, мають особливі проблеми з придбанням вакцини проти COVID-19. Ігнорування цієї проблеми лише сприятиме продовженню пандемії, оскільки нові спалахи хвороби є передумовою для розвитку потенційних мутацій, стійких до вакцин.

false

Дізнайтеся більше на сайті VaccinateOurWorld.org, де ви можете приєднатися до ініціативи, шляхом реєстрації на сайті як приватна особа чи організація.

###

Фундація АнтиСНІД-США (AHF) – найбільша міжнародна організація, що займається боротьбою зі СНІДом, яка наразі забезпечує надання медичної та інших видів допомоги 1,5 млн людей в 45 країнах Північної та Південної Америки, Африки, Карибського басейну, Азії та Європи. Дізнатись більше про діяльність AHF на нашому сайті: www.aidshealth.org, а також у Facebook www.facebook.com/aidshealth, Twitter: @aidshealthcare та Instagram: @aidshealthcare