Загалом у Києві протестовано тільки мобільними бригадами понад 9 тис. осіб \ УНІАН

У Києві збільшується кількість інфікованих коронавірусом, яким необхідна госпіталізація, та хворих, котрі перебувають у тяжкому стані.

Читайте такожЗа минулу добу у Києві підтверджено 59 нових випадків COVID-19

Про це міський голова столиці Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу. "Зазначу, що у нас збільшується кількість інфікованих, яким потрібна госпіталізація. В стаціонарах міських лікарень перебувають станом на зараз 218 хворих на коронавірус і 99 людей з підозрою на це захворювання. 56 пацієнтів - у тяжкому стані. Семеро з них підключені до апаратів штучної вентиляції легень", - повідомив міський голова.

Відео дня

За словами мера Києва, у стаціонарах лікарень «першої хвилі» є близько 500 місць для хворих на COVID-19. Усього у міських медзакладах «першої та другої хвиль» підготовлено майже 1 тис 700 ліжко-місць для хворих з коронавірусом.

"Але, якщо у нас буде інфекційний вибух, цього може виявитися замало. Тому я щоразу звертаюся до всіх: припиніть будь-ласка жити в ілюзіях! Вірус не відступив. Небезпека реальна! І саме від свідомості кожного із нас, від дотримання правил, залежить подальший розвиток ситуації", - наголосив Кличко.

Окремо він повідомив, що за минулі вихідні у міському лабораторному центрі дослідили 2 тис. 242 зразки біоматеріалів.

"За весь період центр дослідив майже 16 тис. ПЛР-тестів. Загалом у Києві зроблено 35,5 тис. тестів на COVID-19", - сказав Кличко.

Він також повідомив, що мобільні бригади медиків за ці вихідні виїхали та відібрали у людей з підозрою на коронавірус 367 зразків для проведення ПЛР-тестів. Загалом у Києві протестовано тільки мобільними бригадами понад 9 тис. осіб.

Як повідомляв УНІАН, на сьогодні в Києві зареєстровано 1 тис. 930 підтверджених випадків COVID-19, 38 людей померли. За минулу добу у місті підтверджено 59 нових випадків захворювання.

инфографика УНИАН

Читайте також: