У КМДА пояснили, як голосувати виборцям з симптомами ГРВІ / фото УНІАН, Максим Поліщук

Для громадян з симптомами ГРВІ на виборчих дільницях облаштували окремі кабінки та виборчі скриньки.

Про це повідомили у прес-службі Київської міськдержадміністрації з посиланням на керівника апарату КМДА, голову міського координаційного центру Дмитра Загуменного.

Читайте такожНемає засобів захисту: у Комітеті виборців заявляють про недостатню підготовку до місцевих виборів

Відео дня

«На вході до виборчих дільниць буде забезпечено температурний скринінг, а також опитування громадян щодо наявності симптомів ГРВІ. Якщо у виборця виявлено підвищення температури понад 37,2 °С, симптоми респіраторних захворювань, то для таких громадян у приміщенні для голосування на кожній із виборчих дільниць облаштували відокремлені кабіни та виборчу скриньку», – сказав Загуменний.

Керівник апарату КМДА додав, що кияни, які на самоізоляції, зможуть проголосувати вдома, якщо передадуть на свою дільницю заяву із відповідною довідкою сьогодні, 23 жовтня, до 20:00.

Загуменний нагадав, що 25 жовтня на дільницю необхідно прийти у захисній масці чи респіраторі, бажано зі своєю ручкою. Закликав не брати за можливості із собою дітей, дотримуватися соціальної дистанції та мінімізувати час перебування на дільниці.

Він нагадав, що місто забезпечило виборчі дільниці Києва дезінфікуючими засобами та засобами індивідуального захисту для членів комісій, на що з міського бюджету було виділено 1 млн 300 тис. грн.

Місцеві вибори 2020: що відомо

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809). Українці обиратимуть місцевих депутатів та мерів міст. 
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес у рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • ЦВК затвердила нову форму бюлетенів для голосування на місцевих виборах в Україні в жовтні цього року. Також визначилися з кольорами бюлетенів - їх буде шість.
  • Кабінет міністрів України затвердив правила голосування під час карантину.