Понад чотири сотні киян госпіталізовані з пневмонією / фото УНІАН

У Києві на сьогодні з діагнозом «пневмонія» на стаціонарному лікуванні, в тому числі і в інфекційних відділеннях, перебувають 413 пацієнтів.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Київської міськдержадміністрації Валентина Гінзбург, інформує прес-служба мерії.

Читайте такожМОЗ: в Україні кожен п’ятий інфікований коронавірусом – медик

Відео дня

За її словами, за минулу добу з діагнозом «пневмонія» було госпіталізовано 16 киян.

Гінзбург нагадала, що зі спалахом коронавірусної інфекції в Києві було вдосконалено надання медичної допомоги хворим на пневмонії як найбільш небезпечного ускладнення COVID-19.

«По-перше, ми окреслили коло медичних закладів, які прийматимуть пацієнтів із запаленням легень. По-друге, відповідним наказом Департаменту зобов’язали керівників медзакладів запровадити обов’язкове ПЛР-тестування для цих людей. Це дало змогу підсилити контроль над лікуванням пацієнтів із пневмоніями, убезпечити хронічних хворих (наприклад, на цукровий діабет, гастроентерологічну патологію) від перебування поряд із людиною, яка потенційно може виявитися інфікованою, та знизити ризик захворювання для лікарів», - зазначила вона.

Гінзбург зауважила, що позитивний результат на COVID-19 в середньому виявляється у понад 15 відсотків хворих на пневмонію.

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу на COVID-19 у Києві захворіли 32 особи (21 чоловік та 11 жінок). 24 пацієнти госпіталізовані. Одна людина померла.

Усього у столичних лікарнях нині перебувають 207 пацієнтів (у тому числі 4 дитини) з підтвердженим діагнозом COVID-19 та 78 (у тому числі, 6 дітей) – із підозрою на захворювання. 32 хворих – у важкому стані, з них двоє підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

Медики, які працюють у мобільних бригадах, які забирають біоматеріал для аналізу на COVID-19 у пацієнтів вдома, за 26 квітня відібрали 160 зразків, а всього з початку роботи – 4708.

Читайте також: