У Смілі протестували проти карантинних обмежень "червоної" зони / Фото Суспільне: Черкаси

У Смілі на Черкащині місцеві жителі протестували проти впровадження карантинних обмежень, які передбачені "червоною" зоною.

Близько сотні людей зібралися на площі під міською радою, повідомляє "Суспільне: Черкаси".

Протестувальники не згодні із заборонами, які почали діяти з 19 жовтня. Крім того, просять не закривати дитячі садочки. Підприємці вимагали не забороняти їм працювати на час карантину.

Відео дня

Читайте такожВ Україні почало діяти нове карантинне зонування: які міста потрапили в "червону" зону (відео)

За словами міського голови Сміли Олексія Цибка, сьогодні відбудеться заплановане позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Там і вирішуватимуть, які саме обмеження діятимуть.

За словами заступника міського голови Сміли Павла Кондратенка, міська комісія змогла домовитися з державною, щоб в місті залишили регулярні, нерегулярні перевезення автобусним, залізничним транспортом. Це перший пункт карантинних заборон. Усі інші обмеження застосовуються до міста Сміла.

З 16 по 18 жовтня у місті зафіксували 99 нових випадків коронавірусу, госпіталізували чотирьох осіб, контактних за місцем проживання 175 осіб, одужало 25 осіб.

Загалом у місті Сміла 747 осіб хворіють на COVID-19. З початку пандемії захворіли 1256 осіб, з них 509 осіб одужали.

Адаптивний карантин в Україні

  • З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ усіх регіонів на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому.
  • У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. Найм’якіші - в "зеленій" зоні, найбільш жорсткі заборони очікують регіони "червоної" зони.
  • З 19 жовтня  в Україні почало діяти нове епідемічне зонування.