У Волинській ОДА заявили, що Луцьк потрапив до "червоної зони" карантину через помилку статистів, але жорсткі обмеження все одно хочуть ввести

За словами голови ОДА, місто зобов'язане виконати рішення про посилення карантину, поки його не переглянули.

Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко заявив, що Луцьк потрапив до "червоної зони" випадково, але все одно у місті зобов’язані виконувати рішення державної комісії  про посилення карантину.

Про це він заявив сьогодні під час засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє "Перший".

Раніше державна комісія визначила Луцьк, як "червону зону" з поширення коронавірусу. Через це місто мало закрити ресторани, спортзали, дитсадки і зупинити транспорт, однак міська рада відмовилася це робити.

Читайте такожВ одному з районів Чернівецької області, який потрапив до «червоної» зони, посилили карантин

Головна санітарна лікарка Наталія Янко пояснила, що нових хворих у Рівному та Львові більше, ніж у Луцьку. Натомість Луцьк потрапив до "червоної зони" через те, що 68 відсотків усіх хворих на Волині виявили саме в обласному центрі.

"Це абсурдний показник і похибка методики", - сказала голова обласної ради Ірина Вахович.

"До п'ятниці все виправиться. Це випадкова помилка статистів. У нас немає такої катастрофічної ситуації, щоб вводити червону зону", - заявив також голова ОДА Юрій Погуляйко.

"Маємо те, що маємо. Не я ж в п'ятницю приймав це рішення", - сказав Погуляйко.

Водночас він сказав, що Луцьк зобов'язаний виконувати рішення державної комісії, поки його не переглянули.

"Чому тут немає представників міської ради? Де цей радник - звізда ютюба? Яке відношення він має, чого говорить за весь Луцьк і по всіх каналах виступає?" - обурився Юрій Погуляйко.

Раніше радник Луцького міського голови Ігор Поліщук виступив з кількома заявами про те, що Луцьк не вводитиме нові карантинні обмеження.