Ляшко спрогнозував кількість померлих від коронавіруса до кінця року \ УНІАН

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко спрогнозував, що за теперішнім сценарієм епідемії Україна виходить на 4 тис. померлих до кінця року.

Читайте такожБез карантину в Україні від коронавірусу могли померти 145 тисяч людей - Ляшко

Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу. "Якщо ми ввели карантин і будемо продовжувати дотримуватися правил адаптивного карантину, який запущено на території України, у нас є чотири варіанти розвитку подій. Ми можемо йти, коли відсутня сезонність і ми впроваджуємо карантинні заходи не повністю і недосконально, як це передбачено, ми можемо вийти на 7 тис. померлих", - заявив Ляшко.

Відео дня

Якщо сезонність буде нульова, тобто влітку не повинні реєструватися випадки, у нас повинно бути не більше тисячі померлих. На жаль, у нас вже зараз 966 випадків смертей людей, у яких була зареєстрована коронавірусна хвороба. Сьогодні не можна сказати, що у нас коронавірусна хвороба має нульову сезонність.

"Ми можемо розраховувати тільки на помірну або між помірною і нульовою сезонністю. Зараз те, що ми побачимо, ми рухаємося по сезонності - за "жовтим" сценарієм, помірна сезонність, тобто ми виходимо на 4 тис. померлих до кінця року. Але ця сезонність - не є на даний момент конкретним досконалим фактором, оскільки після зменшення і пом'якшення карантинних заходів чомусь всівідчули на території нашої держави, що карантин скасували", - говорить він.

Тому цей показник може коливатися, і якщо бізнес виконає всі протиепідемічні норми, люди стануть носити маски, дотримуватися соціальної дистанції і мити руки, у нас є шанс перейти в "жовто-зелену" лінію і з помірною сезонністю перейти до наступного етапу епідемії коронавірусної хвороби.

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 829 осіб, зафіксовано 23 летальних випадки.