Як дніпрянка перехворіла на коронавірус / фото ua.depositphotos.com

Дніпрянка Анастасія Золотарьова перемогла коронавірус й детально описала симптоми COVID-19 і перебіг захворювання.

Читайте такожВ Україні через 19 померла четверта дитина

Про це вона розповіла на своїй сторінці у Facebook. За словами дівчини, спочатку у неї з'явився кашель і почало боліти горло. Через це вона вирішила перестрахуватися і не виходити на роботу.

Відео дня

"На наступний день почали сильно боліти голова й очі - тут я запідозрила недобре і зв'язалася зі своїм сімейним лікарем. Мене направили на тест, а до нього сказали самоізолюватися, що я і зробила", – написала Золотарьова.

Далі, за її словами, симптоми пішли за наростанням: піднялася температура до 37-37,5, але постійно трималася протягом всіх двох тижнів.

"Потім почало нудити, а на 7 день хвороби зник нюх і стало важче дихати під час якогось навантаження. Тоді я зрозуміла, що це точно корона, хоча результат тесту ще не прийшов", - зазначила дніпрянка.

Дівчина розповіла, що під час хвороби вона почувалася дуже слабкою, сил не було  взагалі. Слабкість, зазначила вона, залишається досі. 

Пізніше до Анастасії повернувся нюх, лікар дозволила їй виходити на роботу.

Читайте такожЛікар Комаровський розповів, як провести "тест" на коронавірус самостійно (відео)

"Є критерії, за якими лікар визначає таку можливість, й здавати повторний тест зараз вже немає потреби", - написала Золотарьова.

Також вона розповіла, як" лікувалася": "Лікувалася я, по суті, ніяк. Приймала сон три рази в день, багато води й вітаміни. Організм впорався з цією заразою сам".

Дівчина нагадала, що можна заразитися від людини, навіть якщо вона виглядає повністю здоровою. "Вірус переноситься з частинками слини (і виділеннями з носа) при розмові — тому носіть, будь ласка, маски", - наголосила дніпрянка, яка перехворіла на коронавірус.

Коронавірус в Україні: свіжі дані

В Україні за минулу добу COVID-19 виявлено у 4 тис. 766 осіб, серед яких 217 дітей та 207 медичних працівників.

За минулу добу кількість тих, хто одужав, зросла на 1 тис.

За весь час пандемії COVID-19 захворіли 303 тис. 638 осіб. За цей період одужали 126 тис. 489 пацієнтів, померли - 5 тис.  673.