Не потрібно викидати використані маски і рукавички просто в смітник / фото ua.depositphotos.com

Коронавірус в Україні зафіксовано вже у понад 9 тисяч осіб. Щоб інфекція не поширювалася далі колишня глава МОЗ Уляна Супрун розповіла про те, як необхідно правильно чинити з використаними масками і рукавичками.

Читайте такожМаски і рукавички не врятують: Супрун розповіла, без чого не захиститися від коронавірусу

На своїй сторінці у Facebook Супрун заявила, що не потрібно викидати використані маски і рукавички просто в смітник, оскільки це небезпечно для інших людей, а також сильно засмічує навколишнє середовище.

Відео дня

Як їх підготувати до зберігання:

  • Обробити антисептиком.
  • Покласти в цілий пакет, стійкий до механічних пошкоджень, бажано з зіплоком.
  • Якщо такого пакета немає, можна використати звичайний, але міцно зав'язати.
  • Обов'язково залишити цей пакет у недоступному місці для дітей і домашніх тварин. Найкраще - поза приміщенням, наприклад, на балконі.

Якщо ви вирішили віддати використані засоби індивідуального захисту на утилізацію до якоїсь зі служб, обов'язково дізнайтеся, чи є у них є ліцензія на роботу з такими відходами. А також запитайте про деталі - де і як буде відбуватися збір, досортування, переробка та утилізація, яким чином, на якому обладнанні. Це важливо, щоб зрозуміти, чи не пропонують такі послуги псевдопереробники або шахраї.

У Києві такі відходи можна буде здати в наступних місцях:

  • "Україна без сміття" буде збирати їх на високотемпературне спалювання, але вже після відкриття станції.
  • ER-tec також збирають використані маски й рукавички та правильно їх утилізують. Але перед здачею треба все правильно підготувати.
  • У Києві планують найближчим часом створити десять пунктів прийому засобів індивідуального захисту, в кожному районі Києва. Тут всі відходи будуть збирати й безпечно утилізувати з додержанням вимог.

Як повідомляв УНІАН, раніше Супрун застерегла від використання гідроксилклорохіну при лікуванні COVID-19.

Читайте також: