Україна запроваджує тимчасову заборону на в'їзд для іноземців / фото REUTERS

Державне агентство з розвитку туризму (ДАРТ) просить Кабінет міністрів переглянути рамки заборони на в’їзд для іноземців, що запроваджується до кінця вересня 2020 року.

Читайте такожМАУ може скасувати частину рейсів через запровадження тимчасової заборони на в'їзд іноземців в Україну

Відповідне звернення розміщено в Telegram-каналі ДАРТ.

Відео дня

Як пояснюють в Держтуризмі, цілковита заборона для іноземців на в’їзд до України може негативно вплинути на туристичну галузь, яка вже постраждала від наслідків пандемії COVID-19 та лише зараз почала відновлюватись. До них вже надходять численні звернення від представників туристичної спільноти, адже вказаний сценарій є «вкрай неприйнятним для всього туристичного ринку».

У зв’язку з цим в Держтуризмі запропонували пом’якшити обмежувальні заходи:

  • Заборонити в’їзд до України лише для тих іноземців, які є громадянами держав із значним поширенням COVID-19, тобто з «червоної» зони.
  • Дозволити в’їзд в Україну іноземцям, які є громадянами держав, в яких кількість нових випадків реєстрації хвороби COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів менша за кількість таких випадків в Україні, у разі якщо вони відвідають Україну з туристичною метою, що підтверджується електронним бронюванням готелю та/або електронним ваучером від туристичного оператора, за наявності негативного результату ПЛР-тестування на COVID-19, який проведено протягом 48 годин до перетину державного кордону.
  • Дозволити перетин українського кордону членам так званих «змішаних» родин, в яких є громадяни України та інших держав.

Тимчасова заборона на в'їзд в Україну іноземців: що відомо