Лікар радить не поспішати з фізичною активністю після перенесеного коронавірусу / фото REUTERS

Повертатися до звичного темпу життя після перенесеного COVID-19 потрібно плавно. Братися за фізичні навантаження лікар Тарас Жиравецький радить щонайменше через місяць після одужання.

"Зожникам", хто любить бігати, плавати, у перший місяць я б порадив сидіти вдома", - заявив він в інтерв'ю "Обозревателю". 

Читайте такожЛікар Комаровський спрогнозував, коли закінчиться епідемія коронавірусу

Відео дня

"Пояснюю пацієнтам: уявіть собі, що ви пройшли курс хіміотерапії. Ось такий стан після перенесеного коронавірусу. У нас у Львові була трагедія: дівчина 19 років після COVID-19 пішла в спортзал, дала навантаження, отримала 40 температуру, менінгіт і померла. Мама – кардіолог, тато – судинний хірург", - розповів Жиравецький.

Тому він радить людям, які вели активний фізичний спосіб життя, місяць посидіти на відновленні, добре харчуватися й не виснажувати організм. Вітаміни важливі, за його словами, але це не є панацея. 

Що кажуть інші лікарі про COVID-19

  • Раніше лікар Тарас Жиравецький заявив, що перенесений людиною коронавірус може в майбутньому принести його здоров'ю значні проблеми. Зокрема, під удар може потрапити серце через відповідні ускладнення.
  • Відомий інфекціоніст Ольга Голубовська розповіла, як українцям спільними зусиллями перемогти коронавірус. І для цього, за словами заслуженого лікаря, не потрібно робити нічого складного.
  • Лікар-епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк пояснила, чи можуть помилятися тести на коронавірус.