В Івано-Франківську погіршилась ситуація з епідемією / фото УНІАН

Міські лікарні Івано-Франківська наразі не будуть приймати пацієнтів з коронавірусом через погіршення епідемічної статистики.

Читайте такожВчені з'ясували, чому COVID-19 викликає інсульти

Як повідомляє «Галицький кореспондент», таку заяву у ранковому прямому ефірі зробив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. За його словами, у міських лікарнях наразі перебуває 281 людина з коронавірусом.

Відео дня

“Тривожні цифри, бо це показник кінця квітня, тоді у нас було найбільше хворих. Тому прийняли рішення, що наразі не будемо приймати пацієнтів. Будемо їх скеровувати в обласну інфекційну лікарню, а також у Калуську міську лікарню. Робимо це для того, щоб частину пацієнтів виписати”, – зазначив міський голова.

За словами Марцінківа, в обласній інфекційній лікарні є 46 франківців: 4 поступило минулої доби. А 13 пацієнтів учора госпіталізували у міські лікарні з коронавірусом. У реанімаціях перебувають 14 пацієнтів, на апараті ШВЛ один пацієнт. 

Мер зазначив, що у червні стався найбільший приріст смертей. Торік у червні поховали 97 осіб, у 2018 році – 100 осіб, а цього року – 130 осіб. 

Нагадаємо, в Україні через укладення епідситуації з COVID-19 розгортають лікарні «другої хвилі», наразі в них вже перебуває 542 пацієнти, з них 64 - на реанімаційних ліжках.