Україна закрита в'їзд для іноземців / Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував закриття Україною свого кордону для іноземних громадян.

В ефірі "Сніданку з 1+1" прем'єр пояснив, що подібне рішення для Європи не є новим - аналогічно вчиняють й інші країни.

"Це зупинка імпорту коронавірусу в Україні. Ми боремося всередині країни з розірванням ланцюжків на локальних рівнях, але величезна кількість людей, які до нас приїжджають не дотримуються карантинних вимог. Тому один із заходів адаптивного карантину - це закриття кордонів на в'їзд великої кількості іноземців для того, щоб зупинити цей ланцюжок", - пояснив Шмигаль недавнє рішення Кабміну.

За його словами, у Кабміну було два варіанти - тотальний карантин або дотримання людьми встановлених обмежень. Відповідаючи на питання, чому в'їзд для іноземців обмежили саме зараз, а не місяць тому, Шмигаль сказав, що це пов'язано зі зростанням числа хворих на коронавірус.

Читайте такожУ Кабміні пояснили, чому закрили кордони України для іноземців на день раніше

Він також уточнив, коли можуть відкрити в'їзд в Україну для іноземців.

"Коли почнеться спад, коли ми пройдемо пік захворюваності. Коли ми отримаємо хоча б протягом двох тижнів спад захворюваності, тоді можна приймати рішення про послаблення карантину", - сказав Шмигаль, додавши, що мова йде про будь-які цифри зменшення приросту захворюваності.

Говорячи про головну ідею закриття кордону, прем'єр пояснив, що вона полягає в контролі органів або організацій, які запрошують іноземців.

"Щоб вони робили тести і так далі. Стоїть питання взяти на контроль всіх іноземців", - сказав глава Кабміну.

Він також запевнив, що жодних збитків закриття кордонів немає. 

"Станом на 31 Серпня 21 тисяч іноземців заїхали в Україну з часу закриття. За кожним з цих людей, які в'їхали, є хтось відповідальний. Або бізнес, або дипломати, або навчальні заклади", - розповів він. 

Закриття кордону для іноземців: що було раніше