В'їзд в Україну з Криму та ОРЛО - правила в'їзду з 29 серпня / фото УНІАН

Кабінет міністрів змінює перетин адміністративного кордону з окупованими територіями для іноземців та осіб без громадянства з 29 серпня до 28 вересня.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Читайте такожСММ ОБСЄ за добу зафіксувала 11 порушень перемир'я на Донбасі

Відео дня

Водночас уряд дозволив відновити роботу КПВВ з окупованим Кримом і Севастополем у звичайному режимі – з 00:00 29 серпня.

Таким чином, Кабмін зупинив дію розпорядження від 8 серпня 2020 року, яким обмежували роботу пунктів в’їзду-виїзду на адмінмежі з півостровом.

Умови перетину з 29 серпня:

  • Для в’їзду на підконтрольну Україні територію іноземці й особи без громадянства повинні мати страховий поліс для покриття можливих витрат на лікування COVID-19 (від зареєстрованої в Україні компанії, від іноземної компанії, що має свої представництва в Україні чи договірні відносини з українськими страховиками).
  • Обов’язкова самоізоляція для тих, хто в’їжджає. Водночас у разі негативного результату на тест COVID-19 (проведеного після виїзду з окупованих територій), дострокове припинення карантину.
  • Встановлення на смартфон додатку «Дія» або обсервація.
  • Самоізоляцію можуть не проходити діти до 12 років і представники міжнародних місій, акредитованих в Україні.

Україна закриває кордон для в’їзду для іноземців з 00:00 29 серпня до 28 вересня. В уряді рішення пояснюють зростанням кількості інфікованих COVID-19 у світі. Для білорусів зробили виняток.

Крім того, уряд продовжив дію адаптивного карантину в Україні – до початку листопада.

Новини на тему: