Киянам поставляли неякісні антисептики / Facebook

 У Києві податкова міліція припинила виробництво фальсифікованих засобів дезінфекції, які закуповувались за бюджетні кошти.

Читайте такожЛяшко назвав причину антирекордів з COVID-19 в Україні

Як повідомляє прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві, у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України, викрито службових осіб одного зі столичних підприємств, які постачали неякісні дезінфікуючі засоби.

Відео дня

Було встановлено, що в розпал епідемії COVID-19 вони перемогли в конкурсних торгах, що проводились Департаментом соціальної політики Київської міської державної адміністрації на загальну суму понад 19 млн грн. «І, починаючи з травня 2020 року, здійснювали реалізацію неякісних, виготовлених із сировини невідомого походження, засобів дезінфекції для обробки рук та поверхонь (антисептиків), до того ж за значно завищеними цінами», - йдеться у повідомленні.

У ході санкціонованих судом обшуків вилучено фінансово-господарську документацію, що свідчить про факти розкрадання бюджетних коштів. Крім того, у виробничому приміщенні, розташованому в одному з населених пунктів поблизу Києва, зупинено нелегальне виробництво фальсифікованих дезінфікуючих засобів, та вилучено майже 1,2 тис. літрів «готової продукції». Крім того, вилучено 1,2 тонни технічного спирту невідомої якості та походження, з якого виготовлялись так звані «антисептики». Було вилучено також обладнання, за допомогою якого «товар» фасували у роздрібну тару.

Наразі досудове розслідування триває, зразки вилученого буде направлено на експертизу з метою визначення ступеню шкоди, яка може бути завдана здоров’ю людей внаслідок їх використання.

Більше новин на тему