В Сумах лікарів судитимуть через смерть пенсіонерки / Ілюстрація, фото УНІАН, Сергій Чузавков

Сумська місцева прокуратура 8 лютого погодила повідомлення про підозру лікарю-терапевту та лікарю-анестезіологу Сумської обласної клінічної лікарні через смерть жінки, яку ті відмовились госпіталізувати.

Читайте такожЛікарі виявили нову побічну реакцію на вакцину від коронавірусу (фото)

Як повідомляється на сайті прокуратури, слідство встановило, що увечері 19 квітня бригада швидкої медичної допомоги доставила 78-річну жінку в сумський медичний клінічний центр інфекційних хвороб з підозрою на пневмонію. Пацієнтку оглянула лікар-інфекціоніст, яка також провела експрес-тест на «COVID-19». Лікар виключила інфекційне захворювання, після чого виписала направлення для подальшої госпіталізації хворої до обласної лікарні, оскільки рівень цукру в крові пацієнтки був критично високим.

Відео дня

Тоді бригада швидкої доставила пацієнтку до обласної лікарні на вул. Ковпака, 18. Попри те, що тест на «COVID-19» у жінки був негативним, а її стан суттєво погіршився, лікар-терапевт не впустив медиків з хворою у приймальне відділення. Натомість - в грубій формі затребував, щоб везли її в інше відділення, оскільки експрес-тест може бути недостовірним.

Бригада швидкої після цього доставила пацієнтку до обласної лікарні на вул. Троїцька, 48. Попри те, що медики швидкої телефонували в це відділення і попереджали про критичний стан жінки, двері до приймального відділення були зачинені. Через 10 хвилин до пацієнтки вийшов лікар-анестезіолог, який також відмовився госпіталізувати хвору, посилаючись на карантинні обмеження. На той час від моменту госпіталізації жінки минуло вже близько двох годин.

Медики швидкої викликали поліцію, після чого перемістили пацієнтку в приймальне відділення. Там вже констатували її смерть.

Відповідно до висновків експертів, своєчасне ненадання медичної допомоги пацієнтці лікарем-терапевтом та лікарем-анестезіологом Сумської обласної клінічної лікарні знаходяться у прямому причинному зв’язку з настанням її смерті. Лікарів підозрюють в неналежному виконанні своїх професійних обов’язків, що спричинило смерть хворої (ч. 1 ст. 140 КК України).

Лікар-анестезіолог отримав повідомлення про підозру, однак лікар-терапевт за викликом до органів слідства не з’явився, на даний час вирішується питання щодо вручення йому вказаного процесуального документа.

Більше новин на тему