В Україні зареєстрували вакцину Pfizer / фото REUTERS

В Україні зареєстрована вакцина від коронавірусу виробництва Pfizer/BionTech.

Читайте такожУкраїнці зможуть записатись в чергу на вакцинацію від коронавірусу з наступного тижня

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу в Києві.

Відео дня

«Вакцинація в Україні буде добровільною і вакцинація проводитиметься зареєстрованими препаратами. Вчора в Україні зареєстрували два імунобіологічних препарати для профілактики COVID-19 – це CoviShield (AstraZeneca), рекомбінантна векторна вакцина, яка виробляється на майданчику Serum Institute of India, а також зареєстрована вакцина Pfizer», - заявив він.

Вакцина Pfizer для України

  • 30 січня в МОЗ заявили, що Україна в рамках глобальної ініціативи COVAX увійшла до переліку країн, що отримають вакцину виробництва Pfizer/BionTech під час першої хвилі розподілу. Підтверджено поставки до України 117 тис. доз вакцини. 
  • Планувалося, що вакцинація в Україні почнеться саме препаратом Pfizer/BionTech. Втім, поставка першої партії відтермінувалась на невизначений термін.
  • Сьогодні до України доправили першу партію індійської вакцини CoviShield - вже завтра за її допомогою в Україні розпочнеться вакцинація.