Уряд змінив порядок перетину кордону та пом’якшив правила обсервації для іноземців / фото УНІАН

Кабінет міністрів за ініціативи Міністерства охорони здоров’я змінив порядок перетину державного кордону та пом’якшив правила обсервації для осіб, які в’їжджають в Україні з-за кордону.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив під час онлайн-брифінгу.

За його словами, Кабмін вніс зміни до постанови щодо карантинних обмежень, які передбачають, що іноземці та особи без громадянства (крім тих, які постійно проживають на території України, або яких визнано біженцями, або які потребують додаткового захисту) не можуть перетинати державний кордон без наявного поліса страхування витрат, пов’язаних з лікуванням COVID-19, обсервацією.

Відео дня

Читайте такожЄврокомісія оприлюднила критерії, за якими відкриватиме кордони для третіх країн, зокрема й України

Також встановлено вимогу обов’язкового проходження обсервації лише особами, що перетинають кордон та прибувають з країн або є громадянами (підданими) країн зі значним поширенням COVID-19.

Крім того, уряд скасував вимогу обов’язкової обсервації для осіб, які в’їжджають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, після відновлення пропуску осіб через КПВВ, та встановив вимогу обов’язкової наявності у контрольних пунктах місць або приміщень для проведення медичного огляду.

Також зміни до постанови передбачають додаткову підставу для відмови в пропуску осіб під час виїзду з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, а саме те, що у період дії карантину особа не надала згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу “Дій вдома” Єдиного державного веб-порталу електронних послуг до виїзду з тимчасово окупованих територій через контрольний пункт.

Як повідомляв УНІАН, 10 червня було відновлено пропускні операції на контрольних пунктах в’їзду-виїзду "Мар’їнка" та "Станиця Луганська" на лінії розмежування.

Також з 15 червня буде відновлено роботу КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом.

Крім того, з 15 червня відкриють пункти пропуску в міжнародних аеропортах України.