Вадим Гутцайт / фото УНІАН

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт розповів про те, що всі федерації отримали фінансування після того, як воно було урізано для боротьби з пандемією COVID-19.

Читайте такожСпортсменам українських збірних дозволили проводити індивідуальні тренування під час карантину

Гутцайта цитує Tribuna.com.

Відео дня

"Всі види спорту отримали кошти. У нас же їх забрали на початку карантину. Я не раз зустрічався з прем'єр-міністром, міністром фінансів - вони нас підтримали.

Повернули, але не всі, - Олімпіади ж немає. Повернули стільки, наскільки ми обґрунтували цифри, потрібні нам до кінця року. Це 475,8 млн гривень на проведення спортивних заходів, навчально-спортивних робіт та здійснення антидопінгового контролю спортсменів. Всі федерації вже отримали гроші та дивляться, проводити чемпіонат чи ні. Самі визначають, вони відповідальні за це", - сказав міністр.

Гутцайт зазначив, що спортсмени будуть проводити внутрішні змагання, щоб не втрачати форму:

"Проводимо всеукраїнські змагання, чемпіонати України, турніри. Ми збирали всіх головних тренерів і гостренерів і пояснювали - є кошти, щоб проводити більше внутрішніх змагань, поки немає міжнародних. Щоб спортсмени не тільки тренувалися, а й змагалися, відточували напрацьоване".

Нагадаємо, фінансування спорту було урізано ще влітку, а гроші направили до Фонду боротьби з коронавірусом.

Раніше МОЗ дозволив проводити в Україні міжнародні футбольні матчі з глядачами, але при цьому уточнив одну важливу умову.