"Гроші повернули не всі": у Мінспорту розповіли про ситуацію з фінансуванням в умовах пандемії коронавірусу

Міністр Вадим Гутцайт зазначив, що спорт поступово повертається до звичайного життя.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт розповів про те, що всі федерації отримали фінансування після того, як воно було урізано для боротьби з пандемією COVID-19.

Читайте такожСпортсменам українських збірних дозволили проводити індивідуальні тренування під час карантину

Гутцайта цитує Tribuna.com.

"Всі види спорту отримали кошти. У нас же їх забрали на початку карантину. Я не раз зустрічався з прем'єр-міністром, міністром фінансів - вони нас підтримали.

Повернули, але не всі, - Олімпіади ж немає. Повернули стільки, наскільки ми обґрунтували цифри, потрібні нам до кінця року. Це 475,8 млн гривень на проведення спортивних заходів, навчально-спортивних робіт та здійснення антидопінгового контролю спортсменів. Всі федерації вже отримали гроші та дивляться, проводити чемпіонат чи ні. Самі визначають, вони відповідальні за це", - сказав міністр.

Гутцайт зазначив, що спортсмени будуть проводити внутрішні змагання, щоб не втрачати форму:

"Проводимо всеукраїнські змагання, чемпіонати України, турніри. Ми збирали всіх головних тренерів і гостренерів і пояснювали - є кошти, щоб проводити більше внутрішніх змагань, поки немає міжнародних. Щоб спортсмени не тільки тренувалися, а й змагалися, відточували напрацьоване".

Нагадаємо, фінансування спорту було урізано ще влітку, а гроші направили до Фонду боротьби з коронавірусом.

Раніше МОЗ дозволив проводити в Україні міжнародні футбольні матчі з глядачами, але при цьому уточнив одну важливу умову.