Глава Pfizer пообіцяв поставити вакцини в Україну якомога швидше / фото REUTERS

Голова правління, головний виконавчий директор фармацевтичної корпорації Pfizer Альберт Бурла пообіцяв президенту України Володимиру Зеленському зробити все можливе, щоб Україна отримала перші партії вакцини від COVID-19 за контрактом якнайшвидше.

Про це йдеться в повідомленні на сайті глави держави.

Зазначається, що Зеленський провів телефонну розмову з Бурлою.

Глава держави поінформував про поточну епідемічну ситуацію в Україні та плани влади щодо розгортання вакцинації від COVID-19. "Забезпечення вакцинації населення України безпечною сертифікованою вакциною є одним з наших пріоритетних завдань", - наголосив Зеленський.

Читайте такожСтепанов розповів, скільки українців отримають доступ до вакцини від COVID-19 до кінця року

Співрозмовники обговорили питання, пов’язані з укладенням контракту на постачання в Україну вакцини Pfizer/BioNTech у найкоротші терміни.

"Дякуємо, що зробили все можливе, щоб пришвидшити постачання вакцини Pfizer до України. Ми готові створити всі необхідні умови для використання вакцини. COVID-19 все ще залишається головним викликом для світу. Ми високо цінуємо, що фармацевтичні компанії борються за нас на передовій", - сказав президент України.

Своєю чергою, голова правління Pfizer пообіцяв зробити все можливе, щоб Україна отримала перші партії вакцини за контрактом якнайшвидше.

Вакцина для України: що відомо

  • Вакцинацію в Україні планують розпочати з середини лютого.
  • 30 грудня 2020 року Україна підписала контракт на постачання 1,9 млн доз вакцини від коронавірусу виробництва китайської компанії Sinovac.
  • 30 січня в МОЗ заявили, що Україна в рамках глобальної ініціативи COVAX увійшла до переліку країн, що отримають вакцини виробництва Pfizer/BionTech від коронавірусу під час першої хвилі розподілу. Вже підтверджено поставки до України 117 тис. доз вакцин.
  • Також у період з середини лютого до кінця другого кварталу 2021 року Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.
  • Протягом 2021-2022 років, за затвердженим МОЗ планом імунізації населення від COVID-19, передбачено охопити вакцинацією щонайменше 50% населення України (20 млн осіб). Першочергово вакцинуватимуть медиків, людей похилого віку та тяжкохворих.