Вакцина від коронавірусу знадобиться всім / REUTERS

Вакцина від коронавірусу, коли вона потрапить до України, знадобиться навіть тим, хто вже перехворів на це захворювання.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, Україна розраховує отримати вакцину в рамках міжнародної ініціативи COVAX.

Відео дня

Читайте такожБудь-яка вакцина від COVID-19 буде діяти в кращому випадку один рік - МОЗ

"До 7 грудня ми повинні з ними всіма підписати всі технічні документи для отримання вакцини за цим механізмом, це 8 млн доз. Крім того, є переговори з іншими компаніями, вони йдуть кожен день. Кожен день я проводжу наради, і є відповідна динаміка руху з іншими компаніями, у яких ми збираємося купувати вакцину. Є різні терміни поставки, все це буде в 2021 році", - розповів він.

Пояснюючи, навіщо вакцина потрібна тим, хто вже перехворів, міністр розповів про антитіла.

Коронавірус: важливо знати кожному

  1. Симптоми коронавірусу по днях, перебіг хвороби
  2. Чи хворіють діти коронавірусом, які при цьому у них симптоми
  3. Яка температура тіла найчастіше при коронавірусі
  4. Симптом запалення легенів при коронавірусі
  5. Пропав нюх - вірний симптом коронавірусу

"Вакцина створює антитіла, які борються з вірусом. Якщо у людини, яка перехворіла, починають пропадати антитіла, то зрозуміло, що їх потрібно оновити, вона так само знаходиться під загрозою, особливо якщо вона в групі ризику. Але потрібно буде дивитися на конкретну вакцину", - пояснив Степанов.

Вакцина проти коронавірусу: що відомо

  • 18 листопада заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Фонд глобального доступу до вакцин COVID-19 (COVAX) підтвердив інформацію про надання Україні безкоштовно вакцини від коронавірусу.
  • За словами Ляшка, це означає, що близько 4 млн громадян України зможуть вакцинуватися в першій половині 2021 року. Також він повідомив, що в глобальний механізм COVAX включений кандидат у вакцини від виробника Moderna (США).
  • 24 листопада президент Володимир Зеленський розповів про перший етап вакцинації населення України від COVID - 19 і назвав категорії, які матимуть пріоритет щеплень.