Ілюстрація / REUTERS

Україна веде перемовини щодо отримання вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19, яку наразі тестує англо-шведська фармацевтична компанія АstraZeneca, зареєстрована у Великій Британії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте такожУ МОЗ розповіли, які ліки проти коронавірусу тестують в Україні

Відео дня

«Вакцини від COVID-19 на сьогодні немає. Україна активно відслідковує всі випробування, які на сьогодні є в світі. Наприклад, є компанія АstraZeneca, яка заявила про виготовлення вакцини. Чотири європейські країни - Німеччина, Франція, Італія та Нідерланди, які створили альянс та зробили передзамовлення цієї вакцини. Було відповідне завдання президента України щодо звернення з українського боку, це завдання отримало Міністерство закордонних справ і зробило відповідне звернення», - повідомив Степанов.

Він також зазначив, що зі свого боку звернувся з аналогічним запитом до своїх колег - міністрів охорони здоров’я цих країн.

«Я також листом звернувся до колег, міністрів охорони здоров’я цих країн, щоб, в разі виготовлення цієї вакцини, Україна теж була поставлена в пріоритет щодо отримання вакцини», - додав очільник МОЗ.

Як повідомляв УНІАН, Італія, Німеччина, Франція і Нідерланди підписали контракт з компанією АstraZeneca на поставку 400 мільйон доз вакцини від коронавірусної хвороби.

АstraZeneca спільно з Оксфордським університетом розробила вакцину й продовжує працювати над нею, наразі кілька етапів експериментів вже показали успіх, тому очікують, що випробовування закінчиться восени.