В Україні проходять клінічні випробування 4-5 препаратів для профілактики або лікування COVID-19 / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні проходять клінічні випробування 4-5 препаратів для профілактики або лікування COVID-19.

Читайте такожУ ВООЗ розповіли, коли в Україні може з'явитися вакцина від коронавірусу

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час спілкування зі ЗМІ в рамках поїздки до Рівненської області. Трансляція заходу велась на сторінці Офісу президента у Facebook.

Відео дня

«Ми деякі речі робимо і в Україні — і профілактичні ліки, і нові ліки, які будуть застосовуватись. Зараз головний санітарний лікар Віктор Ляшко (доповідав, — УНІАН), що у нас 4 чи 5 різних видів ліків уже на виході, які проходять клінічні випробування і які будуть допомагати людям - чи профілактично від COVID-19, чи пом’якшувати сам процес проходження хвороби», - заявив він.

Крім того, Зеленський запевнив, що українська влада “тримає руку на пульсі” та відстежує процес розробки вакцини проти COVID-19 у світі.

«У багатьох європейських країнах та у світі заявляють про те, що вакцина з’явиться, пройде різні випробування. Ми будемо мати ті чи інші контракти на постачання вакцини в Україну», - зазначив глава держави.

Коронавірус в Україні: що відомо про вакцину проти COVID-19