Зараз вакцини від коронавірусу офіційно немає / Фото: REUTERS

Міністерство охорони здоров'я України закладає в проект бюджету на 2021 15,08 млрд грн на вакцини від COVID-19.

Як повідомляє МОЗ у Facebook, про це сьогодні заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на засіданні Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Зокрема, ці кошти підуть на вакцинацію людей з груп ризику.

Відео дня

Читайте такожCOVID-19 в Україні став дещо агресивним: лікар назвала нові симптоми коронавірусу

«Ми заклали відповідні кошти на боротьбу з епідеміями та на заходи, які з цим пов'язані, зокрема і на вакцинацію. Виходили ми з тієї вартості вакцин, яку нам надали кілька компаній, які зараз знаходяться на третій фазі клінічних випробувань. Вакцинація буде проводитися коштом держави громадянам, які знаходяться у групі ризику: медичні працівники, особи віком понад 65 років, працівники освітньої сфери, особи з хронічними захворюваннями тощо. Ці категорії населення визначені згідно з рекомендаціями Європейської комісії та МОЗ», - зазначив Степанов.

Інші витрати МОЗ у 2021 році

Водночас, МОЗ планує збільшити видатки на розвиток трансплантації в Україні до 595,5 млн грн. Цього року на операції з пересадки органів було заплановано 112 млн грн, і ця сума станом на зараз майже вичерпана.

«Залишилося 8 млн грн, які ми передали у резерв. На них розраховуємо здійснити першу в історії України пересадку легень, також запланована трансплантація кісткового мозку. Вже зараз бачимо дефіцит коштів, тому заклали більшу суму видатків на наступний рік», - зазначив міністр.

У МОЗ нагадали, що подали бюджетний запит на 2021 рік у розмірі 296 млрд грн. Ці кошти підуть на фінансування системи медичних гарантій, розбудову інфраструктури, збільшення зарплат медичним працівникам тощо.

Вакцини від коронавірусу: що відомо