В Україні також проводять вакцинацію препаратом Covishield / фото УНІАН

Міністерство охорони здоров'я Канади опублікувало зміни на етикетці і в інструкції до вакцини AstraZeneca від COVID-19, додавши в них попередження про виникнення тромбів.

Про це йдеться в повідомленні відомства.

Як повідомляється, Міністерство охорони здоров'я Канади оновило опис продукту - або етикетку - для вакцин AstraZeneca COVISHIELD, щоб надати інформацію про дуже рідкісні повідомлення щодо тромбів, пов'язаних з низьким рівнем тромбоцитів (тромбоцитопенією) після імунізації вакциною AstraZeneca.

Читайте такожНа Буковині після щеплення вакциною covishield помер провізор аптеки

Після повідомлень про ці дуже рідкісні небажані явища в Європі МОЗ Канади тісно співпрацювало з європейськими органами для аналізу доказів і оновило етикетку вакцини. Департамент також випустив керівництво щодо потенційних симптомів, які необхідно контролювати.

Міністерство охорони здоров'я Канади запевнило канадців, що вакцина AstraZeneca від COVID-19 як і раніше безпечна та ефективна для захисту від коронавірусу, і закликало людей пройти імунізацію будь-якої з вакцин, дозволених в Канаді.

Як повідомляється, в Міністерстві охорони здоров'я Канади на сьогодні не зафіксовано жодного подібного випадку.

"Незначні і тимчасові побічні ефекти, такі як головний біль, лихоманка, втома або біль в місці ін'єкції, є звичайним явищем після всіх щеплень. Люди повинні звернутися за медичною допомогою, якщо у них з'являться які-небудь нові симптоми або симптоми, що погіршуються", - йдеться в повідомленні.

Вас також можуть зацікавити новини:

Головні новини України та світу на ранок 25 березня