Поставки планують виконати до кінця 2022 року / фото REUTERS

Сполучені Штати Америки та три їхні партнери в Індо-Тихоокеанському регіоні - Австралія, Індія і Японія - погодилися поставити близько мільярда доз вакцини проти коронавірусу до Азії до кінця 2022 року.

Читайте такожП'ять членів ЄС закликали розібратися з розподілом вакцин від коронавірусуПро це було оголошено за підсумками віртуального саміту лідерів країн Чотирьохстороннього діалогу з безпеки (Quad), куди входять Австралія, Індія, США і Японія, повідомляє «Голос Америки».

У спільній заяві президент США Джо Байден, прем'єр-міністр Японії Йосіхіде Суґа, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді та прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон зобов'язалися тісно співпрацювати в поширенні вакцин проти COVID-19, а також у питаннях безпеки та боротьби зі зміною клімату.

Відео дня

За підсумками саміту було вирішено створити експертну групу для організації розповсюдження вакцин, а також робочі групи зі зміни клімату, технічних стандартів і спільної розробки нових технологій.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте також: Байден заявив, що вважає Путіна вбивцею. У великому інтерв'ю глави Сполучених Штатів для ABC News Байден відповів на ключове питання про російського президента Володимира Путіна. На питання, чи вважає Байден Путіна вбивцею, той відповів ствердно.