Більшість українців проти вакцини від коронавірусу / фото REUTERS

35% опитаних українців готові скористатися безкоштовною вакциною від коронавірусу. При цьому не робили б щеплення 50% респондентів, а ще 15% - не визначилися.

Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group, пише РБК-Україна.

Читайте такожУ МОЗ розповіли, коли в Україні може з'явитися вакцина від коронавірусу

Відео дня

У порівнянні з червнем число тих, хто відмовився від безкоштовної вакцинації від коронавірусу в середині вересня 2020 року практично не змінилося, тоді як число тих, хто погодився б, скоротилося на 6%.

Опитування компанії Research & Branding Group проводилося в період з 5-15 Вересня 2020 року серед 1801 респондентів по всій Україні, за винятком окупованих Росією територій. Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,4%.

Нагадаємо, за даними опитування компанії Research & Branding Group, в середині червня 2020 року були готові скористатися безкоштовною вакциною від коронавірусу 41% опитаних українців.

Зазначимо, за даними опитування КМІС, проведеного на початку серпня 2020 року, готові були зробити щеплення від коронавірусу безкоштовною, схваленою ВООЗ, вакциною менше половини українців-47%. Не будуть цього робити 42% респондентів.

Вакцина від коронавірусу: що відомо

  • У світі не існує вакцини проти коронавірусу. Вчені всі планети працюють над її створенням.
  • У ВООЗ впевнені, що кількість жертв пандемії COVID-19 може перевищити 2 мільйони ще до початку масового використання вакцини.
  • Там очікують, що масштабні поставки вакцин від коронавірусу почнуться до середини 2021 року. До третьої фази клінічних досліджень дійшли шість вакцин, створених у Великобританії, США, Німеччині та Китаї.
  • Водночас китайська інактивована вакцина від COVID-19 може з'явитися у продажу до кінця року.
  • Головний санлікар країни Віктор Ляшко відповів, коли на українському ринку може з'явитися вакцина від коронавірусу.