Вакцина від коронавірусу - у МОЗ назвали приблизну дату появи вакцини в Україні / Фото: REUTERS

Головний санлікар країни Віктор Ляшко відповів, коли на українському ринку може з’явитися вакцина від коронавірусу.

Про це він розповів в ефірі Україна 24.

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше на 23 вересня

Відео дня

9 вакцин нині знаходяться на третій клінічній стадії випробувань, стверджує Ляшко, зауваживши, що у них беруть участь понад 20 тисяч людей.

«Тому в кінці року сподіваємося, що будуть позитивні результати, і на 2021 рік, весна, трохи пізніше, ВООЗ прогнозує масові щеплення. Можна розраховувати на червень 2021 року, не раніше», – сказав Ляшко.

Вакцина від коронавірусу: що наразі відомо

  • Китай схвалив клінічні випробування на людях вакцини проти коронавірусу, яка була вироблена з використанням клітин комах.
  • Країни Євросоюзу, Велика Британія, а також країни-партнери ЄС погодили план вакцинації від COVID-19. Згідно з ним, на першому етапі щеплення повинні отримати 40% їхнього населення. І такі наміри відрізняються від планів, які склали в ВООЗ.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) включила до переліку допущених до клінічних випробувань розроблювану в Казахстані вакцину від коронавірусу COVID-19. Всього списку 33 вакцини з 19 країн світу.
  • Потенційної вакцини проти коронавірусу вистачить на 5-10 років, пише Reuters.
  • Далеко не всі українці згодні вакцинуватися, щоб захиститися від коронавірусу. Тільки 47% громадян зізналися, що готові зробити відповідне щеплення, після того, як вакцину схвалить Всесвітня організація охорони здоров'я. Ще 42% українців заявили, що не збираються робити щеплення.