Вакцина від коронавірусу: що відомо / фото REUTERS

Керівник департаменту імунізації Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Кейт О'Брайен назвала недоліки вакцин від коронавірусу.

Її інтерв'ю доступне в Twitter організації, пише Багнет.

Читайте такожУ МОЗ повідомили про умови зберігання та транспортування вакцини від COVID-19 Pfizer/BionTech

Відео дня

О'Брайен попередила, що запобіжних заходів необхідно дотримуватися і після вакцинації, оскільки світовій спільноті ще невідомо, чи може щеплення захистити людину від зараження і передачі інфекції. Наразі доведено тільки те, що препарати захищають від хвороби. За її словами, мова йде про "дуже важливий" аспект розуміння дієвості вакцин.

Іншим слабким місцем вакцин вважається те, що немає свідчень того, як застосовувати вакцини для деяких вікових груп, зокрема для дітей. Ці категорії громадян залишатимуться в зоні ризику зараження і передачі інфекції іншим людям, зазначила представник ВООЗ.

Крім того, у світі недостатньо обсягу вакцини для захисту від коронавірусу всіх жителів, тому слід продовжувати носити маски, дотримуватися дистанції і мити руки. Багато країн все ще стикаються з дуже широким розповсюдженням коронавірусу, і тривалість дії запобіжних заходів залежить від того, що зможуть зробити країни для перемоги над інфекцією, зазначила О'Брайен.

Вакцинація від коронавірусу: що відомо