Наразі у світі є понад 200 експериментальних вакцин від коронавірусу \ фото REUTERS

Вакцина від COVID-19 в Україні може з'явитися в другій половині 2021 року.

Читайте такожДо 9 тисяч нових хворих на COVID-19 щодня: ВООЗ дала невтішний прогноз щодо УкраїниПро це повідомив керівник офісу ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт в інтерв'ю Суспільному.

"Ми маємо понад 200 експериментальних вакцин, які знаходяться на різній стадії розвитку в лабораторіях або на різних типах випробувань. І з них вже 8 вакцин, які перебувають у третій фазі клінічних випробувань, і ще одну вакцину зараз розглядаємо. Тож насправді ми маємо 9 вакцин, котрі до кінця грудня 2020 року мають показати результати, які ми зможемо розпочати вивчати. Якщо все вдаватиметься дуже добре, то вакцина в Україні може бути в наявності в другій половині 2021 року для людей вразливих груп населення", – зазначив Хабіхт.

Відео дня

Також він розкрив деталі роботи програми COVAX, в рамках якої, як раніше повідомив очільник МОЗ Максим Степанов, Україна отримуватиме вакцину від COVID-19.

"Механізм COVAX є частиною ініціативи прискореного доступу, яка також була започаткована ВООЗ, і наразі COVAX очолюється трьома організаціями, такими як Всесвітня організація охорони здоров'я, Global Alliance for Vaccines and Immunisation (GAVI) та Коаліція за інновації щодо епідемічної готовності; ця мережа була створена у 2017 році", – розповів Хабіхт.

Очільник Українського офісу ВООЗ додав, що наразі у програмі ВООЗ щодо виробництва та розповсюдження коронавірусної вакцини задіяно 156 економічних структур, і програма вакцинації охопить 2\3 населення планети.

Новини по темі: