Зеленський хоче вакцинуватися від коронавірусу / president.gov.ua

Керівництво держави, в тому числі президент, прем’єр-міністр та міністри зможуть отримати щеплення від COVID-19 на другому етапі без зміни "дорожньої карти" з вакцинації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу в рамках форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді".

Читайте такожУкраїна може запустити декілька етапів вакцинації одночасно

Відео дня

За його словами, "президент як верховний головнокомандувач буде вакцинуватися на другому етапі вакцинації".

Також на другому етапі можуть отримувати вакцину особи, які виконують критичні для держави функції.

"Тому і прем'єр-міністр, і міністри можуть спокійно вакцинуватися і без зміни "дорожньої карти", - додав головний санлікар.

Раніше сьогодні Володимир Зеленський заявив, що буде вакцинуватися від COVID-19 разом з українськими військовими як верховний головнокомандувач на другому етапі.

Вакцинація від коронавірусу в Україні: деталі

  • Вакцинацію в Україні планують розпочати з середини лютого.
  • 30 грудня 2020 року Україна підписала контракт на постачання 1,9 млн доз вакцини від коронавірусу виробництва китайської компанії Sinovac.
  • 30 січня в МОЗ заявили, що Україна в рамках глобальної ініціативи COVAX увійшла до переліку країн, що отримають вакцини виробництва Pfizer/BionTech від коронавірусу під час першої хвилі розподілу. Вже підтверджено поставки до України 117 тис. доз вакцин.
  • Також у період з середини лютого до кінця другого кварталу 2021 року Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.
  • 5 лютого глава МОЗ Максим Степанов повідомив, що Україна отримала підтвердження про постачання 12 млн доз вакцин виробництва компаній AstraZeneca та Novavax.
  • Протягом 2021-2022 років, за затвердженим МОЗ планом імунізації населення від COVID-19, передбачено охопити вакцинацією щонайменше 50% населення України (20 млн осіб). Першочергово вакцинуватимуть медиків, людей похилого віку та тяжкохворих.