У світі випробовують вакцини від коронавірусу / REUTERS

Україна може отримати прискорений доступ до вакцини від коронавірусу у разі ухвалення парламентом відповідного законопроекту.

Як повідомляє прес-служба партії "Слуга народу", напередодні комітет парламенту рекомендував депутатам підтримати законопроєкт №4314, який дає можливість скоротити термін затвердження клінічних випробувань і реєстрації вакцин та ліків проти COVID-19.

Коронавірус: важливо знати кожному

  1. Симптоми коронавірусу по днях, перебіг хвороби
  2. Чи хворіють діти коронавірусом, які при цьому у них симптоми
  3. Яка температура тіла найчастіше при коронавірусі
  4. Симптоми  запалення легенів при коронавірусі
  5. Зник нюх - вірний симптом коронавірусу

"Вакцинація великої кількості пацієнтів дозволить зменшити навантаження на систему охорони здоров’я України", - заявив голова комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медстрахування Михайло Радуцький.

Відео дня

Він запевнив, що завдяки законопроєкту це стане можливим, оскільки залучення України до клінічних випробувань вакцин дозволило б уже зараз провести вакцинацію частини населення. "Так само і скорочення термінів державної реєстрації вакцин пришвидшить їхнє повномасштабне застосування", - додав нардеп.

Вакцини проти коронавірусу: що відомо

Велика Британія стала першою країною у світі, яка схвалила вакцину проти коронавірусної інфекції COVID-19 від Pfizer і BioNTech, яка показала свою ефективність на 95%. Цю вакцину вже почали доставляти по світу.