Качура сказав свою думку про російську вакцину / фото УНІАН

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що Україні потрібно буде закуповувати російську вакцину від коронавірусу, якщо її ефективність буде доведено.

Про це він сказав в ефірі каналу NewsOne, передає "Ліга".

Депутат констатував, що таку ідею підтримають не всі його колеги по парламенту.

Відео дня

"Я скажу зараз те, за що напевно частина фракції СН закидає мене камінням, але я вважаю, що на першому місці має бути здоров'я громадян...",- сказав представник провладної фракції.

Читайте такожУкраїнців закликають вакцинуватися від грипу, але ціни кусаються: журнали з'ясували, скільки коштує щеплення у Києві

Він пояснив: якщо вакцина буде ефективною, "ми не маємо права не скористатися цією можливістю".

"Якщо російська вакцина покаже свою ефективність, будуть рекомендації відповідні, ми будемо зобов'язані закуповувати, я вважаю", - сказав депутат.

Раніше президент Володимир Зеленський натякнув, що російської вакцини в Україні не буде. З цим питанням, за його словами, Україні допоможе Євросоюз. Ймовірно, таким чином Зеленський прокоментував недавні дії і заяви нардепа від ОПЗЖ, кума Путіна Віктора Медведчука. Днями під час візиту до Москви Медведчук розповів Путіну, що в окупованому Криму зробив щеплення від коронавірусу російською вакциною і запропонував почати поставляти цей препарат до України. 

Російська вакцина від коронавірусу: що про неї відомо

  • 11 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія першою в світі зареєструвала вакцину від коронавірусу. Путін також стверджував, одна з його дочок зробила собі таке щеплення.
  • За даними ВООЗ, зараз у світі проводиться близько 700 випробувань вакцини від COVID-19, з них 22 проходять клінічні випробування у Великобританії, Китаї, США, Німеччині, Південній Кореї, Японії та Канаді.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я не включила зареєстровану Росією вакцину від коронавірусу в перелік тих, які знаходяться на завершальному етапі випробувань.
  • В українському МОЗ зазначили, що поки не можна сказати, чи буде Російська вакцина від COVID-19 ефективною, безпечною і придатною для масового використання, адже РФ не провела третьої фази клінічних випробувань, вкрай важливою для обґрунтування застосування препарату на людях.